Monday, September 4, 2017

HILANG BERAT BADAN DAN SLIM.

Topik hot sebab semua nak cantik. Kan?
Jaga berat badan bukan utk cantik je. Tp untuk sihat dan senang nak beribadah. Baru Allah tolong. Niat kene betul.

Confident level kita akan jadi low dan kita akan mudah mendapat penyakit. Malas nak gerak, jalan sikit je dah penat semua mende akan jadi malas. 

Kenapa susah nak diet? Tak org lain ami pun. Pantang. Pantang tgk mkanan. 😆
Mindset kena betul bila nak turunkan badan ni sebenarnya.

Disiplin diri kene ada.
Determination (jangan hangat-hangat tahi ayam je okeh!)

Tips penting nak kurus:
- 3 liter air setiap hari (yg ni ami mampu 2 liter je sehari. 😅)
- Jangan skip waktu makan.
- Kene plan apa yg kita kene makan kita (pikir menu siap2)
- Jangan cari pasal. (Jangan tergoda dgn kawan2 yg ajak makan best-best lunch hour tu 🙊) yang ni boleh kot sbb lunch jarang keluar sbb dah breakfast.

Vitamin untuk turunkan berat badan

Cinch + Omega Guard + Herb-lax sangat sesuai untuk sesiapa yg tgh berdiet.

1). Cinch shake - bantu turunkan berat badan/beri rase kenyang

2). Omega Guard - bantu bakar kalori/tingkatkan metabolisme tubuh

3). Herb Lax - bantu buang isi usus/lawas


Apa beza kalau kita apa supplement kurus dengan tak ambil?

Kalau kita tak ambil - jangkamasa yg lama utk berkesan.
Kalau kita ambil supplement- kesan lebih efficient!

Dan yang paling penting sekali!

JANGAN LUPA BERSENAM. Keluarkan peluh tu. 10min pun takpe. Kat umah pun takpe kalau malas nak keluar sgt. Tapi kalau keluar boleh sedut angin2 segar.

Tak gitewwww. 🏃‍♀️

Nanti ami share menu diet pulak. Korang boleh follow kalau nak diet.

Jangan lupa whatsapp kalau nak order. 0199939110

0 comments:

Post a Comment