Monday, September 4, 2017

Sharing bisnes session with uolls!

TIPS FOLLOW UP CUSTOMER

by Master Farihah dalam kelas #maestroelite3

Master farihah yang sangat rendah diri dan salah seorg master yg berjaya. Banyak pengalaman susah senang beliau kongsi dlm kelas. Tp beliau tak pernah putus asa.

Antara tips yang beliau guna :-

FREEGIFT - Jangan kedekut nak bg freegift pada customer okeh. (Baik. Ami will follow)

NOTIFY CUSTOMER - Bila pos barang customer boleh terus inform tentang status barang diaorang (Bagi gambar)

UPDATE - update dengan customer tentang status barang dah sampai atau belum.

FREKUENSI FOLLOW UP - Tak perlu follow up setiap hari. Rancang jenis2 follow up bergantung kepada situasi.

BONDING - Bina hubungan yang baik dengan customer. Boleh anggap customer sebagai kawan. Ami suka share tips2 dgn customer. Contoh bf tips.

DATABASE CUSTOMER - Save database customer. Kita mesti kenal customer kita untuk boleh kita update apa2 info akan dtg.

SENTUH EMOSI - Share apa2 cara atau tips dgn customer. Contoh ami, ami suka share cara penyusuan yg betul berpandukan apa yg ami belajar dari pakar laktasi. (Depends pd skop kes customer)

HARGAI CUSTOMER - Bagi apa2 wishes or gift or kad depends pada situasi pada masa tu. Jangan takut rugi. InsyaAllah, Allah akan gandakan lagi sedikit pemberian kita itu dgn yg lebih bnyk lagi.

Ami share tips ni untuk di apply kan pada semua jenis bisnes. Boleh diguna pakai pada semua kawan2 ami yg berbisnes okay!

Happy sharing!

Terus berdesup whatsapp ami untuk pertanyaan lanjut mengenai set shaklee. 0199939110 

0 comments:

Post a Comment