Monday, September 10, 2018

ATASI MASALAH KOLESTROL DAN TINGKATKAN KESIHATAN JANTUNG

Menurut Kajian Kesihatan Morbiditi Kebangsaan yang dilaksanakan oleh Kementerian Kesihatan pada 2011, didapati satu dalam setiap tiga rakyat Malaysia mempunyai tahap kolesterol yang tinggi.
Tahap kolesterol yang tinggi ini boleh meningkat­kan risiko terhadap serangan penyakit jantung dan strok. Amalan gaya hidup yang sihat dengan mengamalkan pemakanan seimbang dan kerap bersenam boleh me­ngurangkan risiko serangan penyakit itu.
Jom tingkatkan kesihatan jantung melalui beberapa perubahan ke atas gaya hidup, antaranya senaman, pemeriksaan kolesterol berkala, diet seimbang serta pengambilan OMEGA GUARD bagi me­ngurangkan kolesterol secara berkesan.
Omega Guard Shaklee diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring,anchovies) di perairan negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan. Omega Guard Shaklee adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dengan produk omega di pasaran, Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkain spektrum penuh 7 asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA,DHA,ALA & banyak lagi. Satu sajian Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg EPA & DHA.Shaklee mengeluarkan minyak ikan melalui proses yang dikenali sebagai Penyulingan Propietari Tiga Molekul' untuk menghapuskan methylmercury dan toksin lain yang wujud dalam ikan. 

Kebaikan Omega Guard Shaklee untuk kesihatan jantung:

1. Mengurangkankan kolesterol
2. Membantu mengurangkan risiko sakit jantung
3. Mengurangkan tekanan darah


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya PENGEDAR SHAKLEE AKTIF DUNGUN:

SYAZWANA SULAIMAN
WANA SULAIMAN
 sms/whatsApp: 019-9939110
www.wasap.my/60199939110
 Emel : syazwana.sulaiman@gmail.com
 Fb: https://www.facebook.com/WanaSulaimanShakleeDungun
 Ig: https://www.instagram.com/wanasulaiman  
Location: taman sura damai, Jalan Pantai Sura, Kampung Sura Masjid, 23000 Kuala Dungun, Terengganu, Malaysia

0 comments:

Post a Comment