Monday, September 10, 2018

RAHSIA CERMIN AJAIB

RCA ni kita berdiri depan cermin dan cakap benda2 positif atau apa doa yang kita nak depan cermin. Biasa wana buat waktu pagi sebelum pergi kerja.

Andd. Dia punya result hari tu sangattt baik untuk diri sendiri. 😘

Cakap depan cermin sorang-sorang seolah-olah menda tu dah jadi or berlaku. 

Macam mana nak jadikan RCA tu berjaya;

1. Puji diri sendiri 

contoh " Saya adalah seorang pengedar Shaklee yang berjaya dan dapat bantu ramai orang"

Selain tu korang boleh gak sebut benda-benda lain contohnya:

Aku hebat

Aku adalah seorang ibu yang tenang

Aku adalah seorang ibu yang penyabar

Aku adalah seorang isteri yang baik dan hebat seperti yang suami impikan

Aku adalah seorang anak yang hebat dan menjadi saham dunia akhirat untuk mak abah

Aku adalah seorang wanita yang menyumbang sesuatu kepada masyarakat dan menyenangkan semua orang

2. Sebut impian kita

Cara sebut tu mesti past tense seolah2 kita dah pun capai apa yang kita nak😊😊

Contoh

Alhamdulillah hari ni saya dapat sale RM1000. Alhamdulillah saya dapat customer yang baik dan senang berurusan.

Mesti sebut dengan confident dan seperti dah pun kita dapat apa yang kita sebut tu. Sebut sekali dengan ekspresi muka yang gembira dan bayangkan macam mana reaksi kita dapat sale tu. Macam tu la kita tunjukkan ekspresi muka kita masa cakap depan cermin.

3. Doa.

Doa baca depan cermin.

Contohnya; "Ya Allah, bukakanlah hati kawan2 ku, keluarga ku, kawan2 fb ku, kawan2 ig ku untuk membeli shaklee dengan ku. Dan menjadi ahli dgn ku.  Dan bukakan lah hati mereka untuk menjadi biz partner dengan ku. 

Ya Allah, bukakanlah hati suamiku untuk support 500% untuk aku buat bisnes dengan lebih gembira. (contoh doa ye)

Masa yang paling bagus untuk buat Self Affirmation pulak ialah sebelum kita tidur. 

Sbb waktu sebelum kita tidur adalah waktu minda kita dibawah sedar. Maksudnya waktu minda kita tengah mamai.

Diri kita sebenarnya lebih banyak bertindak mengikut minda bawah sedar kita berbanding minda sedar kita. Sooo cuba korang try buat sebelum korang tidur. Tengok apa jadi perubahan pada diri korang kay!

Nak join team kami untuk menjana side income or jana income dari rumah?

Hubungi Wana jika anda berminat nak sertai team kami.




SYAZWANA SULAIMAN
WANA SULAIMAN
 sms/whatsApp: 019-9939110
www.wasap.my/60199939110
 Emel : syazwana.sulaiman@gmail.com
 Fb: https://www.facebook.com/WanaSulaimanShakleeDungun

 Ig: https://www.instagram.com/wanasulaiman  

2 comments:

  1. Elok buat RCA ni. Anak-anak kita pun boleh :) Boleh search positive affirmation kat Youtube

    ReplyDelete
  2. BROKER TERPERCAYA
    TRADING ONLINE INDONESIA
    PILIHAN TRADER #1
    - Tanpa Komisi dan Bebas Biaya Admin.
    - Sistem Edukasi Professional
    - Trading di peralatan apa pun
    - Ada banyak alat analisis
    - Sistem penarikan yang mudah dan dipercaya
    - Transaksi Deposit dan Withdrawal TERCEPAT
    Yukk!!! Segera bergabung di Hashtag Option trading lebih mudah dan rasakan pengalaman trading yang light.
    Nikmati payout hingga 80% dan Bonus Depo pertama 10%** T&C Applied dengan minimal depo 50.000,- bebas biaya admin
    Proses deposit via transfer bank lokal yang cepat dan withdrawal dengan metode yang sama
    Anda juga dapat bonus Referral 1% dari profit investasi tanpa turnover......

    Kunjungi website kami di www.hashtagoption.com Rasakan pengalaman trading yang luar biasa!!!

    ReplyDelete