Wednesday, July 10, 2019

Percutian ke Bandung 4 hari 3 malam

Kali ni wana nak share pengalaman best masa pergi ke Bandung baru-baru dalam akhir tahun 2018 lah. Walaupun pergi kali ni ramai sebab lawatan melalui Kelab Sukan dan Kebajikan MPD and me as person yang in charge pasal lawatan kali ni.

Agak takut la jugak sebab me kena beli tiket sendiri for 46 person. Kali ni Kelab tak guna travel agent sbb wana dah pernah pergi 3 kali ke bandung atas urusan bisnes sebelum ni. So i think rasa boleh kot kalau urus sendiri kat Malaysia and sampai sana amik Ground je from supir sana. Wana kenal la abg iwan ni, sepupu biras kepada kwn baik wana sendiri.

Ok, so, wana dah setel beli tiket Air Asia for 46 person. Me n my team 5 orang lelaki termasuk my husband ada dalam team as person in charge untuk lead team dari MPD ke Bandung.



Ni ha geng masuk air. Yang tengah tu Pengerusi Kelab ktorg lah. Nasib baik sporting.

Ok ini itinerary kami di Bandung selama 4 hari 3 malam.


Itinerary ni aku buat sendiri mengikut tempat yang dituju tu dalam area yang berdekatan. Bukan la 1 hari tu kau akan pegi ke Utara lepas tu patah balik ke Selatan. Penat wey cenggitu. So, sebelum kau nak pi jalan-jalan tu, kau dah kene bukak google map siap-siap, n tandakan kawasan mana yg menarik kau patut pegi. baru susun dalam jadual. Haaaa. 

Aku memang suka arrange sendiri percutian aku, so thats why yang grouping ni pun aku buat sendiri la dari pakai agent mahal-mahal. Cuma dekat Bandung je aku amik pak supir untuk bawakkan kita orang. Kenderaan total 3 biji van dan 1 avanza. Hehehe. Banyakkan?

Ok, diharap nanti korang bolehlah arrangekan sendiri percutian korang ke Bandung. Beli tiket flight, tempah hotel sendiri kat Agoda/Booking.com/Traveloka/Trivago. Semua tu memudahkan urusan korang.

Jumpa lagi Bandung bulan September nanti! Kali ni aku bawak anak-anak aku dan Teacher Umar & familly pulak. Yihaaa!
Continue Reading

Wednesday, January 2, 2019

Siapa yang memerlukan PROTEIN?

Siapa yang lebih memerlukan protein untuk kesihatan badan mereka?









7 kebaikan dan khasiat ESP Shaklee yang utama perlu anda tahu:

1. Rahsia Awet Muda / Anti Penuaan
Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan memperkuat otot bagi memastikan kita sentiasa bertenaga. Kandungan yang terdiri daripada Asid Amino membina dan memperkuat otot tubuh, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan kelenjar. ESP juga mengandungi 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain.

 2. Mempertingkat Fungsi Hormon Wanita
Khasiat berikutnya adalah untuk mempertingkat fungsi hormon wanita. Ramuan yang ini terdiri dari kacang soya. Kacang soya adalah tumbuhan yang kaya dengan isoflavon yang berfungsi sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dalam darah disamping mencegah osteoporosis dan penyakit jantung. Ia juga baik untuk mencegah gejala ‘hot flashes’ sebelum menapous dan membantu mencegah kanser serta anemia.

 3. Rahsia Kulit Cantik Dan Anjal
Bagi wanita yang mementingkak kecantikan kulit. Anda disarankan untuk mengamalkan pengambilan ESP. ESP merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan dan bertindak sebagai agen anti-penuaan. Mengembalikan keanjalan kulit supaya kulit kekal cantik dan gebu. Di samping memperkuat otot sekaligus mempercepat pemulihan luka dan menghilangkan parut.

 4. Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki
Genistein yang terkandung dalam kacang soya telah dibuktikan mempunyai keupayaan bagi mencegah pertumbuhan dan menghalang sel kanser darip merebak. Ia berfungsi dengan memusnahkan radikal-radikal bebas dalam sel-sel tubuh kita sebelum radikal bebas sempat bermutasi daripada DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga melindungi dan menjaga rahim dan ovary serta kitaran haid dan prostat.

 5. Memulih Dan Memberi Tenaga Segera Untuk Individu Aktif
Salah-satu rahsia yang menjadi pilihan kebanyakan para pembeli adalah kerana ESP Shaklee terbukti berkesan dalam memulih dan member tenaga segera untuk individu yang aktif, ibu menyusu, wanita bekerjaya yang sibuk dan mereka yang mempunyai gaya hidup yang lasak. ESP membekal tenaga segera dan meningkatkan sistem imun sekaligus memulihkan kepenatan, mencegah migrain, insomnia dan gejala stress yang disebabkan kemurungan, kebimbangan, ketakutan, tekanan kerja dan sebagainya.

 6. Jawapan Kepada Masalah Pigmentasi
Ramuan utama ESP Shaklee adalah kacang soya. Kacang soya atau nama saintifiknya Glycine Max dianggap salah-satu daripada 7 “super-foods” yang wujud di dunia. Hasil kajian para saintis telah membuktikan lecithin dalam soya dapat melancarkan peredaran darah, menyahtoksin bahan buangan sel dan lain-lain. Fungsi lecithin soya ini juga melambatkan proses rambut beruban, menyelesai masalah keguguran rambut dan keadaan rambut yang kusam. Disamping mencegah masalah pigmentasi dan kulit berjeragat.

 7. Meningkatkan Keupayaan Memori
Semakin meningkat usia seseorang bermakna daya keupayaan untuk mengingat akan menurun. Keupayaan memori seseorang memang berkadar langsung dengan peningkatan usia. Pengambilan ESP Shaklee secara konsisten akan dapat mempertingkatkan keupayaan daya ingatan. Kacang soya mengandungi isoflavones yang bertindak sebagai penerima atau perangsang estrogen dalam otak manusia, terutama dalam hippocampus iaitu kawasan penting untuk memori manusia.
Kesimpulannya, ESP Shaklee mempunyai 1,001 manfaat dan setiap individu dalam keluarga anda berpeluang untuk berkongsi dan mengambil ESP Shaklee bagi pelbagai tujuan.




Musim ESP tengah promo ni! why not korang cepat-cepat grab !

Pengedar Shaklee Dungun
Wana Sulaiman
www.wasap.my/60199939110
Continue Reading

Harga tiket perjalanan Dari Dungun ke KLIA2 (Bagpack) dan Tiket Masuk ke tempat menarik di Langkawi.

Hai Assalamualaikum korang!

Untuk memudahkan korang, ni ada image yang dibuat oleh Teacher Ica untuk memudahkan trip kami ke Langkawi. Mudah buat budget. Senang nak kira-kira nak bawak banyak mana duit nanti. Tak la over budget nanti kat sana kannn. 



 Ni harga untuk transportation kami dari Dungun ke KLIA2. Dari KLIA2 kami menaiki pesawat Air Asia tambang murah cari yang promo punya ya! boleh dapat harga murah! Silap2 dapat free seat just banyar tax n luggage je haaa. Untung lerrr!



Ni harga tiket untuk masuk ke tempat-tempat menarik di Langkawi.

Semoga membantu n enjoy!!!!

Continue Reading